Recomandari

Masajul este un mod de a înțelege lumea, de a percepe stimulii din jur și de a ajuta la obținerea unor senzații plăcute

Masajul este un mod de a înțelege lumea, de a percepe stimulii din jur și de a ajuta la obținerea unor senzații plăcute

Beneficiile tratamentelor de masaj au fost descoperite cu multe secole în urmă. Au un efect benefic și cuprinzător asupra multor funcții ale corpului uman. Nu există secrete specifice cu privire la influența asupra proceselor interne. 

Cu toate acestea, tehnica miraculoasă a masajului, destinată organelor vitale rămâne încă neexploatată pe deplin. Luând în considerare principalele manipulări ale muşchilor, tendoanelor sau ligamentelor se disting mai multe tehnici de masaj în cadrul unui centru de masaj București

Dintre toate tipurile, masajul clasic și cel asiatic sunt cele mai populare. Fiecare tip de masaj îți oferă o serie de senzații și emoții specifice. Prin urmare, înainte de a merge la o sesiune de masaj, este important să înțelegi care este exact diferența și să alegi cea mai potrivită opțiune pentru tine.

Masaj clasic

La efectuarea unui masaj clasic se folosesc mai multe tehnici principale: frecare, mângâiere, frământare, vibrare. Toate aceste tehnici de masaj au un efect pozitiv asupra sistemului musculo-scheletic și a altor organe.

Adesea, astfel de ședințe sunt prescrise împreună cu terapia principală. În funcție de situația specifică, manipulările fie relaxează zonele dureroase, fie le pregătesc pentru proceduri de tratament ulterioare.

Tipuri de masaj clasic

Masajul medical. Este indicat dacă există probleme asociate cu sistemul musculo-scheletic sau cu sistemul nervos. Minimizează durerea și ajută la evitarea dezvoltării ulterioare a bolii. Poate fi efectuat atât pe întregul corp, cât și pe zone specifice.

Masajul cosmetic. Are un efect pozitiv asupra stratului superior al pielii, ajută la prevenirea apariției premature a ridurilor faciale și face pielea elastică și fermă. Masajul cosmetic are mai multe variante: igienic, terapeutic, plastic.

Masajul sportiv. Unicitatea acestui masaj constă în intensitatea diferită a impactului. Se acordă multă atenție acelor zone ale corpului care erau tensionate în timpul exercițiilor sportive.

Masajul tradițional poate diferi în zone de influență. De obicei, manipulările sunt efectuate pe spate, brațe și picioare, abdomen și față. Procedurile efectuate în scop preventiv ajută la evitarea rănilor rezultate din stresul puternic.

Masaj asiatic

Abordarea asiatică a procedurilor de masaj are diferențe semnificative față de tehnicile clasice tradiționale. Masajul are ca scop armonizarea tuturor organelor vitale. Manipulările se efectuează nu numai cu ajutorul influenței fizice. Spre exemplu, scopul principal al masajului thailandez este utilizarea tuturor tipurilor de țesuturi.

Susținătorii acestei tehnici sunt încrezători că circulația forțelor necesare se realizează prin anumite linii. Pentru ca sesiunea să se desfășoare corect, fiecare dintre canale trebuie să fie în echilibru. Când energia vitală se mișcă lin și nimic nu interferează cu calea ei, o persoană ajunge într-o stare pașnică, de bine.

Atingerea este un mod de a înțelege lumea, de a percepe stimulii din jur și de a ajuta la obținerea unor senzații plăcute. Atingerea stimulează imaginația și poate calma atât durerile fizice, cât și pe cele mentale. Nu degeaba una dintre cele mai vechi forme de tratament este masajul care, pe lângă produse farmaceutice și alte proceduri, poate întări corpul, poate calma mintea și poate elimina durerea sau chiar în unele cazuri, poate vindeca anumite boli.

În special în lumea modernă, este indicat pentru fiecare persoană să se oprească în mod regulat la un centru spa București și să se bucure de beneficiile masajului, deoarece ajută la prevenirea epuizării, care afectează apoi nu numai corpul și psihicul unei persoane, ci și mediul, munca și cariera. 

Există multe tipuri diferite de masaj, dar cel mai important lucru este să identifici mai întâi problema din corpul tău și apoi să alegi masajul potrivit pentru tine, astfel încât rezultatul final să fie cel mai eficient.

Advertorial susținut de PSK