Psihologie

Întreaga nostră viață este bazată și afectată de identitățile noastre.

Întregul nostru lucru este bazat și afectat de identitățile noastre

Fie că vorbim despre conservare sau evidențierea poveștilor sociale, toate aceste idei inovatoare le datorăm diferențelor și diversității noastre.

Asta ne face mai puternici și ne ajută să gândim în afara tiparelor, nu-i așa? Este util să aflăm că există și alți oameni care fac cercetare de teren și care sunt queer. Da, credeam că sunt singurul. Comunitățile cu care lucrăm sunt foarte conservatoare în același timp, nu-i așa?

Presupunerea este că ești heterosexual până când spui contrariul. Trebuie să te dezvălui în fiecare zi. Este o barieră greu de navigat.

Chiar dacă am crescut în atâtea țări, pe atâtea continente, suntem totuși uniți de lucruri specifice.

Acele sentimente de izolare, reziliență și perseverență. Am trecut prin multe provocări în viață și am trebuit să luptăm împotriva normelor sociale în multe feluri. Așadar, aduci aceste straturi adiționale care influențează cu adevărat munca pe care o faci.

Queerness a fost întotdeauna natural, atât în regnul animal cât și în cultura ancestrală sau indigenă. Cu toate credințele religioase care au venit odată cu colonizarea, ne-am restricționat să gândim într-un anumit mod. Toate aceste litere – LGBTQIA+ – nu trebuie să decidem “sunt în această categorie și asta este singurul lucru pe care-l reprezint”.

Chiar dacă nu este un proces liniar, poți să te întorci, să cauți și să mergi în ritmul tău. Vino când te simți în siguranță și bine. Este un proces dificil și unele contexte sunt mai complicate decât altele, dar asta este frumusețea comunității noastre, că este atât de diversă.

Nu poți reprezenta toate intersecționalitățile, dar poți deschide ușa pentru ele și puteți extinde invitația spunând “Acesta este un spațiu sigur”.

Este parte a unui întreg, nu-i așa?

Luptăm pentru drepturile indigenilor, pentru drepturile femeilor, pentru drepturile LGBTQIA+. Face parte din viziunea pe care toți o împărțim ca persoane queer despre cum ar trebui să fie lumea.

Avem o responsabilitate și cred că am fi de acord cu toții că aceasta este aceea de a ne asigura că lăsăm urme.

Spunând: “Ok, suntem aici și suntem în aceste spații. Care sunt obiectivele noastre comune? De ce avem nevoie de anumite persoane? Și cum putem da voce diferitelor persoane?

Schimbând narativa despre cum arată un explorator, un cercetător, un povestitor pentru că există o varietate de tipuri diferite de oameni.

Odată ce stabilești acele relații în care ai încredere și acele legături foarte puternice, poți găsi modalități de a îmbunătăți sistemul.