Recomandari

Cum se folosește corect Base coat-ul și Top coat-ul pentru manichiură

Cum se foloseste base coat si top coat

Base coat-ul și top coat-ul nu doar că protejează unghiile, dar și accentuează frumusețea lacului de unghii aplicat. În acest articol, vom explora pașii necesari pentru utilizarea optimă a acestor produse.

Base Coat: Primul pas pentru o manichiură perfecta

În lumea manichiurii, folosirea corectă a unui base coat și top coat profesional este esențială pentru a obține un aspect finisat și durabil.

Base coat-ul este primul strat aplicat pe unghii înainte de lacul de unghii colorat. Acesta joacă un rol important în protejarea unghiei naturale de pigmentația lacului de unghii și ajută la prevenirea decolorării sau îngălbenirii unghiei naturale. Iată care sunt pașii pentru aplicarea corectă a bazei pentru oje semipermanente sau lacuri de unghii (base coat):

1. Curățați unghiile: Asigurați-vă că unghiile sunt curate, uscate și fără urme de ulei. Degresați-le cu cleaner dacă este nevoie.

2. Aplicați un strat subțire de bază: Folosiți o pensulă pentru a aplica un strat subțire de base coat. Evitați să puneți prea mult produs pe unghie.

3. Lăsați să se usuce: Așteptați câteva minute pentru a permite base coat-ului să se usuce complet înainte de a aplica lacul de unghii colorat. Dacă nu folosiți un base coat pentru lacul de unghii clasic, ci unul pentru oje semipermanente sau geluri, polimerizați-l în lampa LED.

Top Coat: Finisajul strălucitor și durabil

Top coat-ul este aplicat după lacul de unghii colorat și este esențial pentru a oferi strălucire, rezistență la zgârieturi și o durată mai lungă de viață manichiurii. Pentru a aplica corect top coat-ul:

1. Aplicați după lacul de unghii: Odată ce lacul de unghii s-a uscat, aplicați un strat de top coat.

2. Strat uniform: Asigurați-vă că stratul de top coat este uniform și acoperă întreaga suprafață a unghiei.

3. Timp de uscare: Lăsați top coat-ul să se usuce complet. Acest lucru poate dura câteva minute, în funcție de formula produsului. Dacă este top coat pentru ojă semipermanentă, polimerizați produsul în lampa LED.

Sfaturi Suplimentare

Folosirea unui base coat și a unui top coat profesional asigură o durată mai lungă și o protecție mai bună.

Dacă v-ați făcut unghiile cu ojă clasică (uscare la aer), reaplicați un strat de top coat la fiecare câteva zile pentru a menține strălucirea și durabilitatea manichiurii.

Utilizarea corectă a base coat-ului și top coat-ului profesional poate transforma o manichiură obișnuită într-una extraordinară. Prin urmarea acestor pași și sfaturi, puteți obține un rezultat de lungă durată, protejând în același timp sănătatea unghiilor naturale. Alegeți produse de calitate și bucurați-vă de o manichiură impecabilă!